Cultuureducatie

Op bezoek in het Vermeermuseum in Delft

Op Loep werken we aan cultuureducatie met Kwaliteit: Kunstkracht in de leerkracht. Met dit driejarige programma heeft cultuureducatie inmiddels een vaste plaats binnen ons onderwijs gekregen, dit garandeert ook een goede kwaliteit. Bijna alle leerkrachten van LOEP hebben bijscholing gevolgd van een van de kunstdisciplines. De kinderen maken hierdoor kennis met een van de disciplines dans, muziek, beeldend, drama, fotografie/media of erfgoed. Onder leiding van een kunstvakdocent doen zij ervaring op met creatieve werkvormen in het door hun gekozen discipline. Alle inspiratie, kennis en ervaring die zij hierbij opdoen, kunnen ze vervolgens nog beter overdragen aan onze leerlingen. Irma Meijboom en Netty Terborg zijn onze cultuurcoördinatoren.