Sport en bewegen

Bewegen is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Beweging zorgt niet alleen voor een goede lichamelijk conditie, het leert je ook omgaan met sociale en emotionele situaties. Bewegen brengt je hoofd tot rust en zorgt ervoor dat je jezelf daarna nog beter kunt concentreren. Sport en bewegen krijgen daarom veel aandacht binnen ons onderwijs.

Sportief zijn betekent ook dat kinderen leren omgaan met winnen en verliezen. Dat je de ander iets gunt. Dat iedereen wel ergens goed in, is of ergens kampioen in kan zijn, en daar trots op mag zijn. Door te mogen zijn wie je bent en op zoek te gaan naar je talenten en deze verder te ontwikkelen, werken we aan een positieve ontwikkeling van ieder kind.

Op deze manier werkt Loep dagelijks aan een sportieve en leerzame omgeving en daar zijn wij trots op!

Onze sportieve visie komt onder andere op de volgende manieren tot uitdrukking:

  • Twee keer per week krijgen de kinderen gymles van een vakleerkracht.

Wij zijn de 10e schooljudoschool van Nederland. Jaarlijks krijgen de kinderen van groep 3-8 judoles gedurende zes weken.

  • Een paar keer per dag besteden wij, tussen de lessen door, aandacht aan beweegactiviteiten.
  • Wekelijks organiseert onze vakleerkracht naschoolse activiteiten op het gebied van sport. Dit kunnen teamsporten zijn, zoals bijvoorbeeld basketbal of volleybal. Maar ook individuele sporten, zoals atletiek, dans of judo. We werken hierbij samen met verschillende sportverenigingen.
  • Wij doen mee aan sporttoernooien georganiseerd door de vakleerkrachten en sportverenigingen.
  • Twee keer per jaar is er een sport- en speldag.
  • Groep 8 heeft een extra sportdag.

Koningsdag staat in het teken van sport en bewegen
Ieder jaar houden we een Loeprecorddag

 • We werken samen met de sportcoaches van Schiedam. Zij verzorgen twee keer per week in de gymzaal of op het schoolplein sportactiviteiten.
 • Ook tijdens de pauze worden de kinderen worden de sport- en beweegactiviteiten gestimuleerd.

Er is een sport en cultuurvereniging. Kinderen kunnen na schooltijd allerlei sport en cultuuractiviteiten meedoen.

Gezonde voeding

Naast bewegen besteden we ook aandacht aan gezonde voeding. Water drinken mag altijd! Neem in plaats van koek fruit mee en denk ook aan een gezonde lunch. Snoep gaat mee naar huis. Trakteer op een gezonde traktatie. Kijk hiervoor op: www.gezondtrakteren.nl

 

Schooljudo

De kracht van Schooljudo, een initiatief van oud wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt.
judo
Schooljudo wordt ondersteund door drie landelijke partners; zorgverzekeraar Zilveren Kruis, IT-specialist Infotheek en de logistieke dienstverlener TNT. Zij maken mede mogelijk dat elk jaar meer dan 32.000 kinderen van 372 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan en een Schooljudo diploma ontvangen. Dit diploma krijgen de deelnemers niet zomaar. Zij werken 6 weken lang aan de waarden respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid, vertrouwen en heel veel plezier.

Dit alles gewoon in de gymzaal, want deze wordt met echte judomatten en waardenpakken omgetoverd tot een dojo. De lessen worden gegeven door gediplomeerde judoleraren. Deze worden door Schooljudo ‘Entertrainers’ genoemd. Zij entertainen, inspireren en trainen de kinderen. Er wordt de kinderen dus echt iets bijgebracht op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling. Waarbij plezier voorop staat!

Schooljudo op Loep
Vanaf groep 3 krijgen de kinderen jaarlijks judolessen. Wij doen mee met Schooljudo omdat kinderen hier veel van leren door samen te werken.

Kijk voor meer informatie over Schooljudo op www.schooljudo.nl

Bekijk hier al het nieuws