Jeugdeducatiefonds als je minder te besteden hebt.

Sport en cultuur is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Op onze school worden activiteiten georganiseerd waar kinderen aan mee kunnen doen. Ouders met een laag inkomen kunnen de factuur laten betalen door jeugdsport en cultuurfonds via Stroomopwaarts.

Aanvragen voor het fonds lopen via de basisschool, omdat daar bekend is, wat de talenten en intellectuele mogelijkheden van de kinderen zijn. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds. Vraag de leerkracht, Intern begeleider of directeur op hulp.

Meer weten?

Iedereen moet fijn op kunnen groeien

Bliep is een niet stigmatiserend, online platform met een duidelijk overzicht van alle diensten, producten en regelingen die het mogelijk maken om fijn te kunnen opgroeien. Daarnaast is het een online plek waar kinderen en jongeren (of hun ouders) op een laagdrempelige manier hulp kunnen vragen als het aanvragen van bepaalde regelingen en voorzieningen ingewikkeld is.

Voor de stad, samen met de stad

Het aanbod van Bliep is geschikt voor kinderen en jongeren van 0 tot 20 jaar. Denk aan spullen (winterjas, schoolspullen, etc.), begeleiding (mentor of huiswerkbegeleiding) én tegemoetkomingen (zoals voor een lidmaatschap bij een sport- of hobbyvereniging). De vraag die aan het aanbod ten grondslag ligt, is: wat hebben kinderen nodig om fijn op te groeien en hoe kunnen we er samen met de stad voor zorgen dat die behoeften kunnen worden vervuld?

Want samen maken we het verschil. Ons doel is dat heel de stad aansluit bij Bliep: bedrijven, culturele en maatschappelijke instellingen, scholen, (sport)verenigingen, lokale ondernemers, vrijwilligersinitiatieven, maar ook bewoners jong en oud. Niet alleen door geld of producten te doneren, maar juist door mee te helpen en mee te doen in de Bliep community. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat alle kinderen en jongeren in Schiedam fijn kunnen opgroeien.

www.blieppas.nl

Neem eens een kijkje op de Bliep website. Heb je vragen, wil je meer weten over het of wil je zelf een bijdrage leveren aan Bliep? Neem dan contact op met Renate via renatevanderdonk@dekleineambassade.nl

Bij stroomopwaarts kunt u ook terecht voor andere schoolkosten.