Terug naar overzicht

Wij maken weerbaar!

Wij zijn een samenwerking aangegaan met het Sportinstituut Schiedam om leerlingen van de school weerbaar te maken. Door middel van zes judo lessen zijn de groepen 5 tot en met 8 getraind om op een leuke manier samen te werken en op een gedisciplineerde manier te werken aan weerbaarheid en vertrouwen van de leerling.

‘’Natuurlijk is het goed om veel te bewegen, dat vinden wij als school ontzettend belangrijk en daarom doen wij op school veel aan sport en bewegen. Wat bij lessen in judo nog meer naar voren komt dan bij andere sporten is het werken aan de weerbaarheid, discipline en vertrouwen.’’ zegt directeur Annemieke Jeene.

Sport is erg belangrijk voor fysieke en sociale ontwikkeling maar ook voor concentratie en leerprestaties, voor hun positionering in een groep, als basis voor plezier door sport, als uitlaatklep! Nu kan elke sport als een goede uitlaatklep dienen, echter heeft judo inhoudelijke eigenschappen die andere sporten niet in zich hebben. Schooljudo licht deze positieve eigenschappen uit en staat voor de waarden respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid, vertrouwen en veel plezier.

De lessen zijn de afgelopen week afgesloten en de leerlingen hebben als bewijs van hun deelname een officieel certificaat gekregen uit handen van trainer Dimitri.

‘’Aan het begin was het wel spannend om iemand op de grond te gooien of om zelf te worden gegooid. Wij kennen nu allemaal trucjes waardoor het geen pijn doet en je de tegenstander toch kan uitschakelen. Na een paar lessen was ik niet meer bang om te vallen en ging het steeds beter, ik heb ook mijn diploma gehaald!’’ zegt een trotse leerling uit groep 7.