Terug naar overzicht

Kick off Nieuwbouw

Kick off nieuwbouw Loep.

Op woensdag 14 september was de Kickoff voor ons IKC Loep in Groenoord.

De dag begon met een toneelstuk door een paar leerkrachten. De kinderen kregen de opdracht om met elkaar na te denken over hoe de school moet worden ingericht. Wie komen er allemaal in ons gebouw, hoe moet het gebouw eruit gaan zien? Wat zijn belangrijke kleuren?

De kinderen zijn naar de Eduard van Beinulaan gegaan om daar te kijken hoe de plek eruit ziet. Hier komt het IKC Loep voor onderwijs en opvang

 

Kinderen hebben een mindmap gemaakt, plattegronden getekend, een moothboard gemaakt en er zijn gedichten gemaakt over de nieuwbouw. Met alle ideeën kunnen de architecten aan de slag om er een mooie school van te maken voor alle kinderen uit de wijk. Thema’s die bij kinderen leven zijn: duurzaamheid, natuur waaronder fruitbomen, sportactiviteiten op het plein. Inspanning en ontspanning willen ze graag terug zien. De kinderen hebben al hun ideeën verwerkt en hier is een tentoonstelling van gemaakt. De tentoonstelling is te bezichtigen in de school.

 

De komende periode zullen we met de kinderen iedere fase van de bouw bespreken en er een thema aan koppelen. Zo betrekken wij onze leerlingen bij het proces en krijgen zij de kennis die nodig is bij het bouwproces.