Openbaar Onderwijs

Wij zijn Openbaar Onderwijs 

“De sleutel tot de bibliotheek van de hele wereld” – Jan Terlouw – 

Loep is een openbare basisschool.  Dit betekent dat alle kinderen welkom zijn. Het openbaar onderwijs brengt mensen dichter bij elkaar, ongeacht hun onderwijsniveau of sociale, religieuze of culturele achtergrond. Wij geloven dat kinderen zich binnen deze afspiegeling van de samenleving op de breedste manier ontwikkelen. Onze leerlingen leren om zorgzaam en rechtvaardig om te gaan met andere mensen en de natuur. Dit maakt openbaar onderwijs bijzonder. Om dit goed te kunnen doen werken wij met de volgende kernwaarden. 

Gelijkwaardigheid 

Op onze school is iedereen welkom. Hoeveel we ook van elkaar verschillen, iedereen heeft recht op een gelijke behandeling, een gelijke stem en gelijke kansen. Iedereen is evenveel waard. 

Vrijheid 

Op onze school kun je jezelf zijn en je eigen stem laten horen. Je leert zelfstandig en kritisch denken. Je neemt verantwoordelijkheid en houdt rekening met de vrijheid van de ander. 

Ontmoeting 

Op onze school leren we van verschillen. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal van de ander. We dragen zorg voor elkaar en voor onze omgeving. Op Loep ontmoet je de hele wereld. 

Bekijk hier al het nieuws